NLP og mindfulness

Det er mulig å integrere NLP og mindfulness. Begge byr på muligheter med sine likhetstrekk. Mindfulness fungerer som en tilnærming som kan hjelpe deg til å bli mer selvbevisst og tilstede i nuet. De er begge søkere av å hjelpe oss å endre tankegangen og følelsene våre for å føre til sunne endringer.

Bevisstgjøring

Både mindfulness og NLP inviterer oss til å vurdere hvordan vi tenker, føler og handler. Et tips er å finne seg et mindfullness kurs. Dra gjerne på et retreat med få verdisaker på turen og book deg epok på nett til hjemturen. Det brukes en avslappet meditativ sinnstilstand for å introdusere positive endringer i begge metoder. Mindfulness vil utmerke seg ved å gjøre deg mer bevisst på egen indre tilstand og skape ro. NLP har sine verktøy til å endre den indre tilstanden til en ønsket tilstand.

Kropp og sinn

Utøvelsen av mindfulness dukker opp i østlige filosofier, religioner og aktiviteter. Noen eksempler er innenfor hinduismen, buddhismen og yoga. Det har vist til at det er en kjent metode for å håndtere stress. Mindfulness har i tillegg blitt brukt til å behandle angst, depresjon og kroniske smerter. Kroppen reagerer på stress, derfor er det viktig å skaffe seg gode verktøyer for den slik som mindfulness kan gjøre. Å forminske stresset ved å gjøre det beste for selvet, forminsker også andre plager som oftes kommer med stress. Stressreaksjoner er ikke så uvanlige på kroppen. Det går an å konkludere med at Mindfulness og NLP spiller godt i lag for kropp og sinn.

7 Nov 2023