Kommunikasjon, terapi og coaching

Velkommen til denne bloggen om kommunikasjon, terapi og coaching. Vi mennesker er ikke perfekte og læringsprosessen vår pågår hele livet. Hvordan kan man få det bedre med seg selv? Hvordan kan man unnslippe tungsinnet? Kan man nå drømmene sine, bare man jobber hardt nok?

Gjennom å bedre kommunikasjonen i relasjonene sine, kan man utvikle nære og sterke bånd til andre. Kommunikasjon er også en viktig del av terapi og coaching. Er du villig til å åpne deg og grave i ditt eget sinn, kan du få svar på mye du ikke ante at du trengte finne ut av. Følg denne nettsiden og hold deg oppdatert om det siste innen kommunikasjon, terapi og coaching.

Slik får yogaklærne dine en personlig vri

29 Feb 2024

Uansett om du driver med yoga eller meditasjon, handler ikke disse aktivitetene bare om fysisk og mental velvære, men også om å uttrykke ens indre selv. Å personalisere yoga- og meditasjonsklær med personlige logoer kan være en flott måte å legge til en unik touch til din praksis.

Slik uttrykker du din indre stil

Yoga og meditasjon er personlige reiser, og klærne du bruker bør gjenspeile din egen stil og energi. Ved å legge til en personlig logo på yogatights eller t-skjorter kan du skape klær som føles som en forlengelse av deg selv. Dette kalles gjerne profileringsartikler, og du kan velge symboler, ord eller bilder som resonnerer med hvem du er – og det som betyr noe for deg. Bare fantasien setter grenser. Og hvis du står fast, kan du kanskje meditere deg frem til en løsning.

Passer også til fellesskapet

Å tilpasse yoga- og meditasjonsklær med en felles logo kan også være en flott måte å bygge fellesskap og samhørighet blant gruppen eller studioet ditt. Enten det er en logo som representerer ditt yogastudio, en spesiell yogagruppe eller et fellesskap du er en del av, kan det å bære samme logo skape en følelse av enhet og fellesskap under praksisen.

Ved å legge til personlige logoer på dine yoga- og meditasjonsklær, kan du ikke bare uttrykke din egen stil, men også styrke din tilknytning til din praksis og fellesskapet rundt deg. En perfect match, med andre ord. Eller: hva synes du, er du enig?

NLP og mindfulness

7 Nov 2023

Det er mulig å integrere NLP og mindfulness. Begge byr på muligheter med sine likhetstrekk. Mindfulness fungerer som en tilnærming som kan hjelpe deg til å bli mer selvbevisst og tilstede i nuet. De er begge søkere av å hjelpe oss å endre tankegangen og følelsene våre for å føre til sunne endringer.

Bevisstgjøring

Både mindfulness og NLP inviterer oss til å vurdere hvordan vi tenker, føler og handler. Et tips er å finne seg et mindfullness kurs. Dra gjerne på et retreat med få verdisaker på turen og book deg epok på nett til hjemturen. Det brukes en avslappet meditativ sinnstilstand for å introdusere positive endringer i begge metoder. Mindfulness vil utmerke seg ved å gjøre deg mer bevisst på egen indre tilstand og skape ro. NLP har sine verktøy til å endre den indre tilstanden til en ønsket tilstand.

Kropp og sinn

Utøvelsen av mindfulness dukker opp i østlige filosofier, religioner og aktiviteter. Noen eksempler er innenfor hinduismen, buddhismen og yoga. Det har vist til at det er en kjent metode for å håndtere stress. Mindfulness har i tillegg blitt brukt til å behandle angst, depresjon og kroniske smerter. Kroppen reagerer på stress, derfor er det viktig å skaffe seg gode verktøyer for den slik som mindfulness kan gjøre. Å forminske stresset ved å gjøre det beste for selvet, forminsker også andre plager som oftes kommer med stress. Stressreaksjoner er ikke så uvanlige på kroppen. Det går an å konkludere med at Mindfulness og NLP spiller godt i lag for kropp og sinn.

Healing på Bali

2 Aug 2023

Mange tenker på Bali når de hører ordet healing, og det er kanskje ikke så rart siden filmen Eat, Pray Love gjorde den indonesiske øya verdenskjent.  Det er filmstjernen Julia Roberts som spiller i filmen, og på Bali finner hun både spirituell veiledning – og den store kjærligheten.

Den dag i dag kan man fortsatt dra til Bali for å finne seg selv, eller få hjelp av profesjonelle til å gå igjennom en healing-reise. Hvor dypt man ønsker å gå, er helt opp til en selv.

Ubud – hjertet av Bali

I Ubud, som mange kaller hjertet av Bali, er det stedet som tilbyr flest spirituelle retreats. Hvis du velger et retreat så vil du få overnatting, mat og meditasjon inkludert i prisen. Du kan forvente en deilig lukt av røkelse, men hvis du ønsker snus – så må du ta den med selv, da de ikke selger dette her. Du kan bestille snus hjem på snushjem.no.

Du kan derimot forvente fantastiske drinker laget på lokale urter, som visstnok skal ha helbredende krefter. Mange kommer nemlig til Bali for alternativ medisin, og for å spise seg friske. Og hvis du blir lei av maten der du bor, så byr Ubud på utallige restauranter som serverer alt fra pizza til pad thai.

Ikke glem yoga

Når du først er på Bali så må du for all del ikke glemme yoga. Det er mange fantastiske yoga-sentre over hele øya, men det er Ubud som har de aller beste timene – også for deg som er nybegynner.

Det er viktig å vise de ansatte verdsettelse

2 Mar 2022

På en arbeidsplass er det ofte mye arbeid og ikke mye tid til overs til å vise hverandre verdsettelse, fremfor alt er det sjefen som ofte svikter når det gjelder å ta hensyn til de ansattes arbeidsinnsats. Det er nettopp derfor de er gjennomtenkte firmagaver. Sjekk gjerne ut Nettkompaniets firmagaver.as. Alle som jobber i en stor bedrift har nok på et tidspunkt følt seg litt lite verdsatt av sin arbeidsgiver eller leder, og det er nettopp derfor det er så utrolig viktig for bedriftsledelsen å vise sine ansatte nettopp verdsettelse.

Finnes det dårlige firmagaver?

Det er de som mener at visse reklameprodukter som "luksuspennen" med firmalogo er en av de minst verdsatte gaver en ansatt kan motta. Det kan selvfølgelig være smart med give aways, men invester da i ting som personen selv kan bruke, hjemme eller på jobb. En firmagave er en viktig gest og kan gi ansatte høyere lojalitet, større verdsettelse og høyere arbeidsmoral overfor sin arbeidsgiver. Så når det gjelder å velge en flott gave – velg med omhu!

Like for alle?

Det er viktig å ikke gjøre forskjell på ansatte og gi dem gaver som er forskjellige, selv om verdien kan være den samme. Det beste er å finne noe som passer alle, eller å investere i et gavekort med en viss sum. Bare se om det er regler for hvor mye en gave kan koste per ansatt.

Terapi som hjelper unge!

28 May 2021

Svært mange unge drar nytte av terapi idag. Kanskje fordi det har blitt greit å snakke om indre følelser, også for gutter? Kognitiv adferdsterapi gir gode resultater. Denne terapien kan derfor være en ny vei for mange unge som ikke ser mening med livet, har destruktive tanker eller en vanskelig hverdag.

Nøkkelen til suksess - ærlighet

23 Apr 2021

Tør du egentlig være ærlig ovenfor kollegene? Har du angst for å snakke foran forsamlinger, eller i det hele tatt uttale deg i diskusjoner der ditt syn ikke er konsensus? Å være ærlig er noe som både hjelper i kommunikasjon mellom kolleger, men kanskje aller mest når det gjelder deg selv.

Tungsinn pga dårlig helse?

16 Mar 2021

Mange unge mennesker lider ofte av nedstemthet og tungsinn. Men hva skyldes det? Noen føler kanskje at de ikke har noen mening i livet, men et mer aktivt liv med trening og sunt kosthold kan hjelpe. Kanskje du lider av tungsinn, men fort kan løse det ved å endre livsstil?